aug 11, 2017 0 Comments in Laatste nieuws by

Masterrind is al een tijd onder de indruk van de dochters van Mozarella, de Mogul zoon uit de Destry dochter WEU Cameo (EX 92) en deze draai zette hij zichzelf als fokstier op de kaart. Dat kon ook bijna niet anders want via Ralma Christmas Fudge stamt Mozarella uit de zeer bekende Juror Faith familie. En die stellen nooit teleur. Wat veehouders die Mozarella dochters melken al signaleerden is nu op papier bevestigd, de Mozarella dochters  blinken uit in uiers en benen waarbij vooral de aanhechtingen voor- en achteruier geweldig zijn. g.

Verrassende is dat Mozarella met deze hoge uierscore uitstekende geschiktheid vererft voor de robotsystemen getuige zijn 135 RZRobot. De achterspeenplaatsing en de speenlengte zijn gemiddeld en maken hem daardoor de nummer 8 in Duitsland voor robotgeschiktheid.

Mozarella dochter Maria                                                    Mozarella dochter Emira

Maar Mozarella kan heel veel meer, met +0.34% vet en +0.13% eiwit, een prima melksnelheid (107) en gezond uierweefsel kan deze pinkenstier (106) zijn genen makkelijk verspreiden. Mozarella is zeer geschikt voor de combinaties op ras melkkoeien die ondersteuning nodig hebben in uiers en gehalten. Met grootmoeder Cheeto (EX90) een Baxter dochter zit er in de pedigree voldoend melk en laatrijpheid om te mogen verwachten dat de Mozarella’s zich zullen doorontwikkelen tot zware veelgeefsters.


Bekijk hier een film van de moeder WEU Cameo EX-92