aug 10, 2017 0 Comments in Laatste nieuws by

De indexdraai van augustus 2017 staat in het teken van het opvoeren van dochteraantallen om een nog betrouwbaarder product te kunnen leveren de komende periode. Special Force kreeg op basis van 31 dochters een Nederlandse fokwaarde en met een extreme duurzaamheid en productie nestelt Special Force zich gelijk in de Nederlandse top 10 voor dochtergeteste stieren.  Hij combineert ruim 1800 kilo melk met 51 kilogram eiwit, foutloos exterieur en prima secundaire kenmerken. De G-force zoon uit de Esmeralda familie deed ook in Duitsland prima zaken, met 1500 extra dochters ging hij 3 punten RZG omhoog.

Force dochtergroep Shau der Besten

Beart doet zijn kunstje elke draai opnieuw, dochters toevoegen en elke keer zijn NVI fokwaarde verhogen. Op basis van bijna 8000 dochters steeg Beart door naar 299 NVI, een puike prestatie voor een stier die het vooral van functionele kenmerken en exterieur moet hebben. De laatrijpheid en hardheid van zijn dochters zorgen ervoor dat de veehouders die de Beart dochters melken enthousiast blijven over de stier uit ’t Heidenskip.

Beart dochtergroep Shau der Besten 2017

Voor het eerst kreeg Poppe Snow een tegenslag te verwerken, waar de fokwaarde in Duitsland is gestabiliseerd moest de Snowman zoon nu voor productie een flinke stap terug zetten. Hij verloor melk en daardoor ook kilogrammen vet en eiwit. Het exterieur bleef op peil en de Snow dochters zijn nog steeds enorme productiekoeien die heel gemakkelijk melk blijven geven.

Snow RF dochtergroep Shau der besten 2016

Fanatic verbeterde zijn fokwaarde voor NVI en Inet, zijn levensduur steeg naar bijna 600 dagen en dat zorgt voor de stijging in NVI. Voor productie werd Fanatic weer moderner door zijn gehalten weer flink te verhogen. Hij scoort nu +0.43% vet en maar liefst +0.18% eiwit, wat daarbij opvalt is de perfecte bouw van de Fanatic dochters. Ze beschikken over perfecte kruizen en sterke frames waarbij 104 conditie ook een dikke plus is.

Fanatic dochtergroep Shau der Besten 2016

Wat vooral opvalt bij bovenstaande stieren is dat de melksnelheid 102 of hoger is en dat wordt met het huidige aanbod wereldwijd een hot item.