aug 28, 2017 0 Comments in Laatste nieuws by

De laatste weken ging het nieuws vooral over de nieuwe indexen, maar ondertussen gaan de regionale keuringen ook gewoon door. Voor Masterrind was er weer voldoende reden tot juichen vooral op het roodbonte vlak brengen de Masterrind stieren vele successen.

De Barones van de Marienwaard werd de inmiddels zeer bekende Amor red dochter M.H. Alana 5 van familie de Groot uit Herwijnen. Op de NRM ook al zeer succesvol, maar nu in zo mogelijk nog betere vorm behaalde zij de felbegeerde titel op deze keuring.

Archief foto M.H. Alana 5 (v.Amor) Familie de Groot

In Espelo was het ook flink raak voor de Jotan dochters, in de oudere rubrieken heerste de roodbonte kampioenen maker uit Kamps-Hollow Altitude. Bij de oudere koeien werd Jotan dochter Geertuida 75 van Steegink-Boode reservekampioen en werd Heerenbrink Coba 3002 (v. Jotan) van de familie Steegink uit Okkenbroek kampioen van de middenklasse.

In Oldebroek was de hegenomie van de Altitude familie zo mogelijk nog groter, de reservetitel bij de senioren roodbont ging naar Mon chri 20 (v. Jotan). Maar de verrassing kwam uit Kamperveen, In de rubrieken jong rood was het deelnemersveld erg sterk. Met een aantal NRM gangsters die het in Zwolle goed hadden gedaan was de kans op een verrassing iet zo groot , maar die kwam er wel. Brook Marie 73 een dochter van Acme veroverde niet alleen het kampioenschap jong, maar ook het algemeen kampioensschap rood!

Archief foto Mon Chri 20 (v. Jotan)

Met nog een verrassing bij de jonge pinken was het succes voor Masterrind compleet, Elwood dochter Brook Marie 91 uit een Jotan dochter behaalde het reservekampioenschap bij de pinken.

Er zijn afgelopen ongetwijfeld meer successen geweest op regionale keuringen met afstammelingen van onze stieren.

Iedereen gefeliciteerd en veel succes de komende tijd om de nieuwe generatie te fokken.